Am fost uimit! Ce, studiu biblic? Nu mi s-a părut prea interesant, iar așteptările mele au fost, cel puțin modeste… dar am fost uluit! Biserica mea, Eglise Imagin ’, din Nisa, Franța a început joi seara un curs CBS de 30 de săptămâni despre Evanghelia după Luca.

Vreo doisprezece dintre noi am început să ne întâlnim regulat și toți ne-am entuziasmat. Am început în jurul unei mese pline de bunătăți (se pare că nu toate grupurile fac asta!). Toți am contribuit atât la mâncare, cât și la dorința de a afla mai multe despre Dumnezeu și Cuvântul Său – o adevărată binecuvântare!

Oamenii s-au simțit liberi să împărtășească ceea ce au trăit în urma citirii Bibliei în timpul săptămânii. Acesta este probabil cel mai benefic aspect al studiului. Ascultând răspunsurile celorlalți, am ajuns să-mi dau seama cum le vorbește Dumnezeu altor oameni, cum răspunde la situațiile și problemele cu care se confruntă ei și cum răspunde cererilor și rugăciunilor noastre de  mulțumire. Participanții au observat, în pasajele studiate, anumite tendințe și idei care nu mi-au trecut niodată prin minte. Studiul și oamenii implicați mi-au oferit  o viziune complet nouă și revigorantă asupra Cuvântului lui Dumnezeu. Împărtășirea într-un grup mic mi-a dezvăluit o profunzime a identității lui Dumnezeu pe care nu o mai văzusem până atunci.

Întrebările personale sunt elementele care îmi plac cel mai mult la acest studiu. În fiecare săptămână ni s-a dat un set de întrebări și provocări care să ne stimuleze gândurile pentru a ne ajuta să creștem în credință. Cursul nu mi-a permis numai să descopăr și să studiez Biblia, ci m-a provocat și să o aplic în viața mea. Am fost încurajat să iau în considerare modul în care Domnul îmi vorbește și modul în care  Cuvântul Său mă ajută să schimb lumea mea – să fiu ceea ce Isus mă cheamă să fiu (Luca 11:33).